ŘEDITELSKÁ

Velké změny na LiveRacers

napsal Martin Slezar - 01.10.2017 - 15:00


S ohledem na změny na LiveRacers jsme byli i my nuceni učinit nové kroky ke spokojenosti našich členů. Muselo dojít k přejmenování serverů i systému zadávání a párování tratí k nim. Od dnešního dne budeme mít tedy dva základní systémy LiveRacers :

1. placená platforma : na LR uvidíte mimo jiné 200 nej výsledků, mnoho nových fukcí, organizace týmů, aj.
2. lite platforma : na LR uvidíte pouze TOP 3 výsledky a celková funce LR je omezena.

V současné době se snažíme naprogramovat web tak, aby se jako doposud ukazovaly všechny servery s přímým otevřením přehledu. Mějte prosím trpělivost než se i toto dotáhne k dokonalosti.

Názvy serverů a jejich obsazení a zařazení:

Server 14 dnů - na tomto serveru (lite platforma) bude nastavena trať na které se pojede závod za 14 dnů a vy se můžete řídit pouze TOP 3
Server 7 dnů - na tomto serveru (placená verze) bude nastavena trať na které se pojede nejbližší závod a zde již uvidíte všechny časy i služby
Server Zavod - tento server bude spuštěn vždy před závodem (min. 2 hodiny) a na tomto se pojede každý závod ČF1L (placená platforma).

Ostatní servery, jako např. Endurance, RS, aj. - budou na LR k dispozici na Lite platformě.

Parametry tratí se budou nastavovat individuálně, dle tratě a skupiny. Pro demonstraci nastíním aktuální situaci:
Server 14 dnů - Malajsie s parametry pro skupinu A
Server 7 - Malajsie s parametry pro skupinu B
Server Zavod - Malajsie s parametry pro skupinu B

Zítra :
Server 14 dnů - Austin s parametry pro skupinu B
Server 7 - Malajsie s parametry pro skupinu A
Server Zavod - Malajsie s parametry pro skupinu (bude zapnut nejpozději v neděli v 18,00 hod.)

komentáře

Komentáre

Seřadit: Sort descending   
Avatar
Diky Martine, ja ten prispevek samozrejme cetl, ale abych pravdu rekl, moc tomu nerozumim. Rozumim tomu, ze doslo k prejmenovani serveru a doslo k placeni 2 kanalu (herni a treningovy 7dni). Server 7dni se bude zrejme kazdy tyden resetovat na podminky nasledujiciho zavodu vcetne vsech dosavadnich statistik. Zaroven je do toho 14dni server bez statistik a ostatnich vyhod..
Zkousel jsem to pochopit na jednoduchm modelu >> http://skrisovsky.net/rFactor/csf1_servers.jpg <<, resp. >> http://skrisovsky.net/rFactor/csf1_servers.xlsx << a nejak nemohu prijit na onen smysl .. Kdyby nedochazelo k pravidelnemu resetu serveru 7dni, asi by mi to davalo vetsi smysl, a to ten, ze by bylo vse zachovano ve stavu pred zmenou, az na neplacenou verzi 14dni ... s tim resetem mi to ale smysl fatk nedava unhappy
Mozna jinak >> Jaky je hlavni benefit LR? Kdo tento benefit a kdy uziva a uplatnuje?
Prosim, neber muj vstup jako rypavy komentar... fakt bych rad porozumel a budes-li mit, resp. kdokoli bude-li mit chvilku mi tu par vet vepsat, budu jen rad.. Cele to totiz pisu jen proto, ze mi prave statistiky na treningovem serveru chybi (chapu, ze tam pak tejden bude, ale myslim, ze je chyba se o tyden statistik ochudit... kazdy neni panem sveho casu a mne zajimaji statistiky kazdeho)...
Moc diky a pekny vecer draci,
Lada
12.10.2017 - 21:58
0 0
Avatar
Láďa, asi chápem čo si chcel napísať, a pochopil som to z toho príspevku v shoutboxe, ale popravde vôbec netuším, čo si myslel v tomto príspevku amused

Ja to asi poviem v skratke a polopate tak, že mať štatistiky top 50 na závodnom serveri mi príde zbytočné ... závodný server sa púšťa dve hodinky pred pretekmi a vtedy je už aj tak väčšine jazdcov jedno, aké časy jazdí konkurencia, pretože už jednoducho nie je čas to riešiť, treba riešiť iné veci ako napríklad počasie, rozjazdenie atď.

Preto ak som teda správne Láďu pochopil, tak by bolo lepšie platiť 2 tréningové servery ako 1 tréningový a 1 závodný.

Avšak nepoznám tie podmienky až tak dobre, možno ten platený profil má aj iné výhody, ktoré jednoducho závodný server musí mať. Potom je to jasné a chápem, prečo je súčasný stav taký aký je.
12.10.2017 - 23:35
3 0
Avatar
čti více Andrej Marečák napsáno:


Ahoj Ado,
jj, to je presne ono.. Co jsem zplodil zde je jen analyza / simulace ... pro lepsi pochopeni, coz se nestalo smiling Nicmene vysledkem meho dotazu je vysvetleni benefitu placeni zavodniho serveru... paklize je to mozne, samozrejme..
Diky za translate smiling
12.10.2017 - 23:56
0 0
#4 od Petr Kolář
quote
Avatar
Pokusím se vysvětlit, proč jsme zvolili tento způsob zapínání a placení serverů. Tím hlavním rozdílem mezi současných režimem a Tvým návrhem je to, že my platíme sice jeden tréninkový a jeden závodní, ale cenově budeme platit v podstatě jen jeden server. Důvodem je to, že cena se počítá jen za čas, kdy je server spuštěný, přičemž minimální platba je $6,99. Viz. podmínky na webu Liveracers.
Tzn. server 7 dnu běží pořád, tj. cena $6,99 + přibližně 4 * 4 hodiny běhu závodního serveru bude celkem za měsíc znamenat platbu asi $7,15 (asi 150 Kč). Kdežto spuštění dvou tréninkových serverů plný čas by znamenalo platbu $13,98 (asi 300 Kč) za měsíc. Takže takto ušetříme asi $6,80 měsíčně a ten hlavní čas, kdy lidi testují hlavně týden před závodem, budeme mít podchycený.
Ten závodní server jsme dali do placeného režimu hlavně z důvodu, abychom měli možnost dohledat zpětně výsledky kvalifikace a závodů. U některých jedinců je to totiž hlavní čas, kdy jezdí. Takže hlavním důvodem a smyslel rozdělení, že server 7 dnů je platný a 14 dnů neplacený, je minimalizace nákladů při zachování téměř plných statistik.

Nicméně abychom nebyli ochuzení o žádné statistiky připravuji obnovení systému, který bude načítat výsledky testů na náš web. Dříve tento systém fungoval, ale asi před 1,5 rokem z technických důvodů fungovat přestal. Nyní se snažím systém přepracovat a načítat výsledky jiným způsobem. Pro informaci tento systém vypadá takto. Jelikož nyní neobsahuje aktuální data, tak pro zobrazení je nutné zaškrtnout check box "Zobrazit vše". Pokud se vše povede, tak by se sem měly načítat výsledky všech tréninků z obou testovacích serverů, případně i výsledky závodů. A do budoucna plánuji kromě nejlepších časů pilota na trati za daný den doplnit i detailní výpisy jednotlivých odjetých kol včetně použitých pneumatik. Ale to nějakou chvíli ještě potrvá.
13.10.2017 - 02:24
2 0
Avatar
čti více Petr Kolář napsáno:


Petre,

diky za vysvetleni... evidentne jsem pochopil spravne, nevidel jsem vsak pozadi potreb. To co pises asi nic nemeni na veci v tom, ze platit monitoring, resp. sluzbu LR, nebude na 14dni serveru mozne, protoze by brala fullTime sazbu. .. ale jasny, koukal jsem na platby a je mi jasny, ze to nejde jinak prioritizovat - diky za vyklad jeste jednou.
Tva prace je urcite prinosem, nicmene kdyby jsi poterboval pichnout napr. na urovni databaze (napr. naparsovat export z herniho serveru (xml, csv,..) do MySQL, ci jine DB platformy), dej echo... snad mohu byt alespon nejak napomocen.

Hoj chlapi,
L

>> EDIT:
Zkus se juknout zde (stahl jsem nejakej online parser, ktery je ale bez DB a vychazi z XML exportu z LR) .. pred lety jsem byl v jine lize a tam se dost pouzivaly grafy apod... zajimave jsou v zalozce 'Lap By Lap Graph' a 'History Graph' >> http://rf.skrisovsky.net/index.php...%2Fexports%2Fresult.xml&cssstyle= <<
Reseni je mozne prepouzit a nafrcat parsovany XML do DB (funkce je tam napsana) ... pak by to bylo mnohem rychlejsi, nez pokazde XML parsovat znova a znova (tak je tomu na tom linku prave ted - rozbehl jsem to behem 5ti minut)..
13.10.2017 - 02:37
2 0
Avatar
Petr, tiež ďakujem za vysvetlenie. Až pri čítaní tvojho príspevku som si uvedomil, že som to tam niekde čítal, že sa platí za up-time a nie fixne za počet serverov.
13.10.2017 - 07:29
2 0
Tvůj komentář
Jméno:
E-Mail:
Domovská stránka:
IP: 3.145.175.243
Nastavení: • HTML je VYPNUTÉ • BBCode je ZAPNUTÝ • Smajlíci jsou ZAPNUTI

Předzávodní info

Další závody

.: 21.4. 20:00 VC Číny, 42 kol
.: 28.4. 20:00 Sprint SauArabie 13, 19 kol
.: 5.5. 19:00 VC Saudské Arabie, 38 kol
.: 12.5. 20:00 Sprint Imola 17, 24 kol
.: 19.5. 20:00 VC Imoly, 47 kol
.: 26.5. 20:00 Sprint Monako 20, 29 kol
.: 2.6. 20:00 VC Monaka, 58 kol

Shoutbox


Anketa

anketa není aktivní

ukázat ankety

Teamspeak




Akce partnerů

Sponzoři

Pepa_MOTOLevne-okapy.cz